Antipastaa: Metsäpossu yrttimaustettujen uunijuuresten ja appelsiinilla maustetun kastikkeen kera

Metsäpossu ja appelsiinilla maustettu kastike

Ainekset:

Possu:

1,5 kg possun ulkofileetä

Mausteseos possulle:

2 tl jauhettua maustepippuria
3 tl suolaa
1 tl inkivääriä jauhettuna
0,5 tl rouhittua mustapippuria
1 tl kuivattua persiljaa
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua meiramia

Vuokaan:

kuusenkerkkiä tai -havuja
1 oksa männynhavuja
1-2 kourallista koivunlehtiä
kourallinen viinimarjan lehtiä
kourallinen tuoretta lipstikkaa
1 oksa tuoretta rosmariinia (riivi lehdet irti)
pieni kourallinen tuoretta rakuunaa
2 sipulia lohkottuna
2 isoa valkosipulin kynttä pilkottuna
3 rkl oliiviöljyä
vettä

Kastike:

1 Knorr Fond ”du Chef” Rich Beef -annosrasia
5 dl vettä
1 dl appelsiinimehua (puristettuna appelsiinista)
1 rkl vaahterasiirappia
1 tl mustapippuria rouhittuna
1 valkosipulin kynsi halkaistuna
1 tl balsamicoa
1 tl ksantaania

Valmistusohje:

Sekoita mausteseoksen ainekset keskenään ja ripottele sitä lihan pintaan. Lisää puolet oliiviöljystä lihan pinnalle.  Aseta lihaan lämpömittari.

Laita uunivuoan pohjalle osa männynhavuista, koivunlehdistä, viinimarjanlehdistä, lipstikasta ja rakuunasta sekä osa sipulilohkoista. Laita liha niiden päälle ja loput aineksista lihan päälle. Tarkoitus on, että liha olisi kokonaan lehtien ja yrttien ympäröimänä. Päällä olevat lehdet suojaavat lihaa turhalta kuivumiselta. Lisää pintaan loppu oliiviöljystä. Laita vuoan pohjalle vielä tilkka vettä, joka estää lihasta tulevien nesteiden kiinnipalamisen.

Laita vuoka uuniin 150C ja paista kunnes lämpömittari näyttää noin 75C. Voit nostaa lämpötilan 200C hieman ennen kuin liha on kypsää, jolloin saat juurekset uuniin heti lihan jälkeen.

Ota liha uunista ja putsaa se lehdistä ja yrteistä. Kääri filee folioon ja anna levätä noin 15 minuuttia. Leikkaa filee viipaleiksi ja tarjoile yhdessä uunijuuresten ja kastikkeen kanssa. Tämän voi valmistaa myös muista ruhon osista esimerkiksi lavasta tai paistista ja myös mistä tahansa eläimestä. Itse olen valmistanut tätä muun muassa naudan- ja hevosenpaistista.

Lisää ksantaania lukuun ottamatta kaikki aineet kattilaan ja kuumenna kiehuvaksi. Keitä muutama minuutti. Poista valkosipulin palat ja lisää ksantaani varovasti vähän kerrallaan koko ajan vatkaten. Ksantaani paakkuuntuu helposti, joten tällä tavoin vältät paakkuuntumisen. Tarjoile kastike lihan kanssa.

Uunijuurekset

Ainekset:

1 Knorr Fond ”du Chef” Herbs -annosrasia
2 rkl oliiviöljyä
4 isoa porkkanaa
1 juuriselleri
2 isoa punasipulia

Valmistusohje:

Sekoita Knorr Fond ”du Chef” Herbs -annosrasia ja oliiviöljy pienessä kattilassa ja lämmitä sitä kunnes fondiaines sulaa ja seos on tasaista. Halutessasi tämän voi tehdä myös laittamalla aineet pieneen mukiin ja lämmittämällä seosta varovasti mikrossa.

Kuori ja pilko porkkanat, juuriselleri ja sipulit haluamasi kokoisiksi paloiksi. Itse tykkään vähän reilummasta palasta. Porkkana kypsyy selleriä hitaammin, joten sellerin palat voi jättää hieman porkkanan paloja suuremmiksi.

Kypsennä juureksia uunissa 200C noin 20-30 minuuttia tai kunnes juurekset ovat haluamasi kypsyisiä. Itse tykkään jättää juureksiin hieman purutuntumaa eli ”al dente”.

Blogi: Antipastaa

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

1 kommentti

Kommentoi