Bad Mama’s Kitchen: Yrttilihapullat, pastasalaatti ja Chefin täyteläinen suklaakakku

Yrttilihapullat ja pastasalaatti

10 henkilölle

Ainekset:

Lihapullataikina:

1,2 kg hyvää jauhelihaa
1 dl korppujauhoja
2 dl vettä
1 kananmuna
1 tl rouhittua mustapippuria
2 tl chilijauhetta
2 tl suolaa
1 sipuli

Täyte:

1 Knorr Fond “du Chef” Herbs -annosfondi
1 dl mantelijauhetta
1 kevätsipuli tai nippu ruohosipulia

Pastasalaatti:

10 annosta keitettyjä kokojyvänuudeleita
150 g suippopaprikaa
150 g tuoretta fenkolia
150 g tuoretta kurkkua
½ tuore mango
1 kevätsipuli

Salaatinkastike:

4 dl vettä
1 Fond “du Chef” Beef -annosfondi
1 tl Sambal Oelek -chilitahnaa
2 rkl Ketjap Manis -soijakastiketta

Valmistusohje:

Sekoita lihapullia varten kulhossa vesi, korppujauhot ja mausteet. Anna seoksen turvota hetki. Lisää kananmuna. Silppua sipuli pieneksi ja lisää kulhoon yhdessä jauhelihan kanssa. Vaivaa taikinaksi.

Valmista lihapullien täyte. Laita annosfondi pieneen kulhoon. Muussaa se lusikalla ja lisää siihen mantelijauhe. Silppua sipuli ja sekoita silppu fonditahnaan.

Muotoile reilun kokoisia lihapullia, noin 24 kpl. Lado ne leivinpaperilla vuoratulle pellille. Tee lihapulliin kuoppa ja lisää hieman täytettä jokaiseen. Sulje pullat ja pyörittele ne pyöreiksi. Paista lihapullia 25 minuuttia 200-asteisessa uunissa.

Valmista seuraavaksi salaatti ja sille kastike. Kiehauta pienessä kattilassa 4 dl vettä. Lisää kiehuvaan veteen fondi ja muut ainekset. Anna kiehua kokoon muutama minuutti. Kaada kuumuutta kestävään pieneen kannuun. Pidä lämpimänä esim. uunin jälkilämmössä.

Pilko kaikki salaattiainekset pieniksi, noin tulitikun kokoisiksi suikaleiksi. Sekoita kulhossa.

Keitä pasta juuri ennen tarjoilua. Kiehauta suuressa kattilassa kolmisen litraa vettä. Lisää keitinveteen Fond “du Chef” Beef -annosfondi. Lisää kiehautettuun nesteeseen kokojyvänuudelit. Anna nuudeleiden tekeytyä kannen alla, kunnes ne ovat kypsiä. Kaada neste pois kattilasta.

Kokoa annokset. Annostele ensin lämmitetyille lautasille nuudeleita. Nostele sen jälkeen päälle sopivasti salaattia. Päällimmäiseksi asettele yksi tai useampi lihapulla. Ruokailijat viimeistelevät annoksensa kaatamalla kuumaa kastiketta annoksensa päälle. Nosta pöytään lämpimillä vadeilla yli jäänyt pasta, lihapullat ja kasvikset santsikierrosta varten.

Jos ruokaa sattuu jäämään, voi ne hyvin sekoittaa keskenään ja lämmittää seuraavana päivänä. Maukasta ja helppoa!

Chefin täyteläinen suklaakakku

Ainekset:

Keksipohja:

12 kpl (180 g) Digestive-keksejä
1 dl fariinisokeria
2 rkl sokeroimatonta kaakaojauhetta
120 g kuumaa voisulaa

Täyte:

400 g maustamatonta tuorejuustoa
2 kananmunan keltuaista
½ dl sokeria
4 rkl konjakkia
200 g tummaa suklaata
2 liivatelehteä
1 Knorr Fond “du Chef” Rich Beef -annosfondi
1 dl kiehuvaa vettä
½ dl fariinisokeria
2 kananmunan valkuaista
2 dl kuohukermaa

Valmistusohje:

Valmista keksipohja. Murskaa keksit. Laita keksit paksuhkoon muovipussiin ja nuiji ne murskaksi. Laita kuivat ainekset kulhoon ja sekoita hyvin. Sulata voi ja lisää se kuivien aineiden päälle. Painele keksitaikina irtopohjavuoan pohjalle tiiviisti. Laita vuoka jääkaappiin täytteen valmistamisen ajaksi.

Valmista täyte. Erottele kananmunan keltuaiset ja valkuaiset. Sekoita kulhossa tuorejuusto, keltuaiset, sokeri ja 2 rkl konjakkia. Sulata suklaa mikroaaltouunissa. Säästä halutessasi muutama pala suklaata kakun koristeluun. Lisää sula suklaa juustoseokseen. Sekoita hyvin. Juustomassa ei saa olla liian kylmää, kun sekoitat suklaan siihen, jotta suklaasta ei tule kokkareista.

Liota liivatelehtiä kylmässä vedessä. Laita fondi pieneen kuumuutta kestävään kulhoon. Kaada kiehuva vesi fondin päälle. Sekoita, kunnes fondi on liuennut veteen. Lisää 2 rkl konjakkia ja 2 rkl fariinisokeria liuokseen. Liuota liotetut liivatelehdet tähän lämpimään seokseen.

Lisää fondi-liivateseos suklaa-juustomassaan. Sekoita. Vatkaa valkuaiset kovaksi vaahdoksi ja kääntele vaahto massaan. Vatkaa jääkaappikylmä kuohukerma vaahdoksi ja lisää se massaan. Viimeistele massa sekoittamalla siihen 2 rkl fariinisokeria. Kaada massa keksipohjan päälle vuokaan ja tasoita. Jos haluat, voi koristella kakun pinnan sulatetulla tummalla suklaalla. Laita suklaapalat pakastepussiin ja sulata varovasti mikroaaltouunissa. Leikkaa pussin kulmaan pienenpieni reikä ja tee haluamiasi koristekuvioita kakun pintaan.

Laita kakku peitettynä jääkaappiin hyytymään seuraavaan päivään. Kakusta riittää ainakin kymmenelle ja jopa pieni santsipala muutamalle.

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

1 kommentti

Kommentoi