Beach House Kitchen: Paahdetulla valkosipulilla maustettu keitto ja jauhelihaleivät sienihöystöllä

Paahdetulla valkosipulilla maustettu alkukeitto

4 hengelle

Ainekset:

3 valkosipulia
1 iso sipuli
4 perunaa
öljyä
1 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable -annosfondi
2 dl kermaa
3 dl vettä

Pinnalle:

siivutetusta omenasta ja fenkolista tehty nopea höystö
oliiviöljyä
suolaa
pippuria

Valmistusohje:

Paahda valkosipulin kynsiä 200-asteisessa uunissa n. 20 minuuttia. Kuori ja pilko perunat. Laita ne veteen kiehumaan yhdessä lohkotun sipulin kanssa. Lisää kasvisliemifondi. Kun perunat ovat kypsiä, lisää kerma ja paahdetut, kuoritut valkosipulin kynnet. Aja sauvasekoittimella sileäksi. Tarkista maku. Pilko fenkoli ja omena ohuiksi siivuiksi ja tarjoa yhdessä keiton kera. Jos haluat pirskota keitolle laadukasta oliiviöljyä.

Jauhelihaleivät ja sienihöystö

4 hengelle

Ainekset:

Jauhelihaleivät:

400 g jauhelihaa
1 sipuli
½ dl korppujauhoja
1 kananmuna
1 Knorr Fond ”du Chef” Beef -annosfondi
½ dl kermaa
mustapippuria

4 siivua paahtoleipää

Sienihöystö:

200 g haluamiasi sieniä
voita
1 pieni sipuli
timjamia
suolaa ja mustapippuria

Valmistusohje:

Käytä pilkotut sipulit pannulla, jäähdytä. Sulata beef fondikuutio yhdessä kerman kanssa joko kattilassa tai mikrossa. Riko kananmuna kulhoon, lisää korppujauhot, fondiseos ja sipulisilppu. Mausta mustapippurilla. Lisää jauheliha, sekoita tasaiseksi ja  anna maustua hetki kylmässä. Muotoile jauhelihasta pihvit paahtoleipien päälle ja paista uunissa n. 20 minuuttia.

Paista sipulisilppu ja sienet voissa, lisää timjami ja mausta suolalla ja pippurilla. Tarjoa sienihöystö jauhelihaleipien kanssa.

 

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi