Kattilalaakso: Kesäkeittoa ja ahvenfileitä sekä kanaa kermaisessa currykastikkeessa

Kesäkeittoa ja ahvenfileitä

6 henkilölle

Ainekset:

6 kesäperunaa
4-5 kpl eli nippu uuden sadon porkkanoita
pieni kukkakaali
2 uuden sadon kesäsipulia
2 dl maissia tai herneitä
0,5 dl silputtua tilliä
5 dl vettä
1 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable -annosfondi
1 dl ruokakermaa
6 tuoretta ahvenfilettä
2 rkl voita
suolaa
mustapippuria

Valmistusohje:

Pese uudet perunat, porkkanat ja kukkakaali. Pilko ja viipaloi ne sopiviksi paloiksi. Viipaloi sipuli renkaiksi, voit myös halutessasi käyttää kesäsipulin vihreät varret. Laita vesi kattilaan kiehumaan, lisää joukkoon Knorr Fond ”du Chef” Vegetable -annosfondi. Lisää kiehuvaan veteen perunat, porkkanat, kukkakaali ja sipuli. Keitä noin 5-10 minuuttia kunnes kasvikset ovat lähes kypsiä. Lisää lopuksi maissi ja tillisilppu sekä ruokakerma. Anna keiton kiehahtaa.

Paista ahvenfileet sulatetussa voissa paistinpannulla kullankeltaisiksi. Mausta fileet ripauksella suolaa ja mustapippuria.

Annostele keitto lautasille ja laita keiton päälle yksi paistettu ahvenfile.

Kanaa kermaisessa currykastikkeessa

6 henkilölle

Ainekset:

6 maustamatonta broilerin paistileikettä (noin 600 g)
ruokaöljyä
suolaa
mustapippuria
currya
1 Knorr Fond ”du Chef” Chicken -annosfondi
2 dl vettä
2 dl kuohukermaa
kuivattua timjamia

Valmistusohje:

Paista broilerin paistileikkeet paistinpannulla tilkassa ruokaöljyä käännellen kypsiksi, yhteensä noin 15 minuuttia. Mausta leikkeet ripauksella suolaa ja mustapippuria sekä ripottele päälle runsaasti currya. Siirrä leikkeet lautaselle. Älä huuhdo paistinpannua vaan lisää pannulle vesi ja Knorr Fond ”du chef” Chicken -annosfondi. Anna fondin sulaa veden joukkoon. Lisää joukkoon kuohukerma ja pari hyppysellistä kuivattua timjamia. Anna kerman kiehahtaa. Siirrä paistileikkeet takaisin kermakastikkeen joukkoon. Tarjoa keitetyn riisin sekä raikkaan vihersalaatin kera.

Blogi: Kattilalaakso

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi