Kirsin keittiössä: Hirvenlihapullat ja kasvisgratiini

Hirvenlihapullat ja kasvisgratiini

Ainekset:

Hirvenlihapullat:

800 g hirvenjauhelihaa
200 g naudanjauhelihaa
runsas 2 dl korppujauhoja
4 dl vettä
1 Knorr Fond ”du Chef” Rich Beef -fondi
1 sipuli
2 muna
2 tl suolaa
1 tl valko- ja mustapippuria
paprikajauhetta, valkosipulijauhetta maun mukaan

Kasvisgratiini:

450 g kasviksia (tässä käytetty pakastekasviksia Porkkana-parsakaali ja kukkakaali) 1½ dl vettä
1 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable -fondi
60 g sulatejuustoa
suolaa ja mustapippuria
juustoraaste

Valmistusohje:

Kiehauta vesi ja lisää siihen fondi. Anna fondin sulata ja lihaliemen jäähtyä. Korppujauhot turvotetaan lihaliemessä 5-10 min. Silputtu sipuli, mausteet, muna ja jauhelihat lisätään ja sekoitetaan tasaiseksi seokseksi. Pyörittele pieniä lihapullia uunipellille ja paista 200 asteessa  n. 15 min.

Vesi kiehautetaan, lisätään fondi ja sulatejuusto. Anna seoksen sulaa. Kaada kasvikset vuokaan (tuoreet kasvikset keitetään pehmeiksi kattilassa ennen vuokaan laittoa). Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kaada ”kerma-mausteseos” kasvisten päälle. Paista uunissa 200 asteessa n. 30 min. Ripottele pinnalle juustoraaste ja anna olla vielä uunissa hetken, kunnes juusto sulanut.

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi