Kulinaari: Sienikeitto ja rakuunalla kruunattu kanaviilokki

Sienikeitto

6 henkilölle

Ainekset:

1,5 litraa vettä
1 Knorr Fond ”du Chef” Chicken
0,5-1 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable
2 rkl suolatonta voita
2 rkl vehnäjauhoja

450-500 g tuoreita sieniä, esim kanttarelleja (n. 0,5 litraa pakastesieniä)
2 salottisipulia hienonnettuna
4 rkl suolatonta voita
3 munanvalkuaista
1,5 dl kuohu- tai ruokakermaa
hyppysellinen sahramia
1 tl kuivattua ranskalaista rakuunaa
(suolaa)

Valmistusohje:

Kuumenna vesi ja liota siihen Knorr Fond ”du Chef” -annosfondit.

Sulata 2 rkl voita paksupohjaisessa kattilassa ja sekoita joukkoon vehnäjauhot. Sekoittele tasaiseksi seokseksi ja kypsennä keskilämmöllä pari minuuttia varoen ruskistamasta vehnäjauhoja. Lisää jauhosuuruksen joukkoon lientä vähän kerrallaan koko ajan hyvin sekoittaen, ettei synny paakkuja. Anna keittopohjan kiehua hiljaisella tulella noin 20 minuuttia, jolloin siitä redusoituu neljännes.

Jos käytät pakastesieniä, valuta ne hyvin. Laita tuoreet sienet pannulle ja paista niitä, kunnes enin vesi on haihtunut. Lisää pannulle 2 rkl voita, anna sulaa ja lisää hienonnetut salotit. Jatka kypsennystä keskilämmöllä, kunnes sipulit pehmenevät.

Lisää sieniseos keittopohjaan. Lisää myös sahrami, rakuuna ja soseuta keitto saivasekoittimella. Voit jättää keiton karkeammaksi tai ajaa todella tasaisen samettiseksi. Anna hautua noin 5 minuuttia.

Sekoita kulhossa keltuaiset ja kermaa tasaiseksi seokseksi. Lisää kuumaa keittoa seokseen vähitellen muutaman kauhallisen verran kokoajan voimakkaasti sekoittaen.

Lisää temperoitu munaseos keiton joukkoon ja sekoita. Sekoita joukkoon loput voista ja kuumenna keitto varovasti. Varo ettei keitto kiehu, sillä se juoksettuu.

Keiton voi koristella paistetuilla tuoreilla sienillä tai tuoreella rakuunalla. Nauti se alkukeittona hyvän maalaisleivän kera.

Keiton voi tehdä myös muista sienistä, esim tateista tai suppilovahveroista.

Rakuunalla kruunattu kanaviilokki ja rakuuna-minttu hölskykurkut

6 henkilölle

Ainekset:

Kanaviilokki:

1 grillattu tai keitetty broileri
1 l vettä
1 Fond “du Chef” Herbs
50 g voita
5 rkl vehnäjauhoja
0,5-1 tl curryjauhetta
0,5 tl kanelia
0,5-1 tl paprikajauhetta
mustapippuria myllystä
0,5 ruukkua hienonnettua rakuunaa
1 dl kuohu- tai ruokakermaa

Rakuuna-minttu hölskykurkut:

1 kurkku ohuina viipaleina
0,5 dl hienonnettua rakuunaa
4-5 lehteä tuoretta vahvaa minttua
0,5 tl suolaa

Valmistusohje:

Perkaa kypsä broileri annospaloksi.

Sekoita kuumaan veteen Knorr Fond ”du Chef” -annosfondi.

Sulata tilavassa paistokasarissa voi ja anna sen ruskistua. Sekoita joukkoon jauhot. Sekoittele syntynyttä tahnaa hetken ajan jotta se ruskistuu hieman. Kannattaa käyttää silikonipintaista kierrevispilää.  Lisää vähitellen liemi koko ajan voimakkaasti vatkaten. Lisää mausteet rakuunaa lukuunottamatta ja anna kastikkeen kiehua hiljalleen muutama minuutti välillä sekoitellen.

Lisää kerma, rakuuna ja kanapalat ja sekoita tasaiseksi. Anna kanan lämmetä hetki kastikkeessa.

Yhdistä hölskykurkkujen ainekset tiiviiseen kannelliseen astiaan, ravista ja anna maustua ainakin 30 minuuttia.

Tarjoile kokonaisuus keitettyjen perunoiden tai pastan kera.

Blogi: Kulinaari

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi