Mieliruoka: Mustapapupyörykät, suikalekurkkua, pikanttia jogurttidippiä sekä Vegen Osso buco ja grillatut tomaatit

Mieliruoka: Mustapapupyörykät, suikalekurkkua, pikanttia jogurttidippiä sekä Vegen Osso buco ja grillatut tomaatit

Mustapapupyörykät, suikalekurkkua ja pikanttia jogurttidippiä

4 henkilölle

Ainekset:

Mustapyörykät:

1 porkkana
1 punasipuli
1 rkl oliiviöljyä
2,5 dl saksanpähkinöitä
½ l pehmeäksi keitettyjä mustapapuja
reilu nippu tuoretta persiljaa silputtuna
1 valkosipulinkynsi
2 rkl maapähkinävoita
1 tl kuivattua timjamia
1 tl kuivattua oreganoa
1 annosrasia Knorr Fond ”du Chef” Vegetable
½ rkl soijakastiketta
½ tl hienoa merisuolaa (tarvittaessa)
reilusti mustapippuria rouhittuna

Suikalekurkut:

1 kurkku
Liemeen:
1/2 dl väkiviinaetikkaa
1 dl sokeria
1/2 dl vettä
mustapippuria
sinapinsiemeniä, korianterin siemeniä ja fenkolinsiemeniä
pari oksaa tuoretta tilliä silputtuna

Jogurttidippi:

2 dl kreikkalaista tai turkkilaista luomujogurttia (10% rasvaa)
2 tl sitruunan mehua
1/2 tl merisuolaa
1 tl hunajaa
rouhittua mustapippuria
tuoretta punaista chiliä ohuen ohuina suikaleina (poista siemenet)
1/2 vakosipulinkynsi murskattuna
hyppysellinen kanelia

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 180 asteeseen ja päällystä pelti leivinpaperilla. Hienonna sipuli ja porkkana monitoimikoneessa tai raasta käsin. Kuumenna pannulla oliiviöljy, ja freesaa porkkana-sipulisilppua pari minuuttia. Hienonna saksanpähkinät monitoimikoneessa pieniksi muruiksi. Siirrä suureen kulhoon. Toista sama pavuille ja lisää pähkinärouheen joukkoon. Lisää kaikki loput aineet sekä porkkana-sipuliseos. Vaivaa tasaiseksi taikinaksi, mieluiten käsin. Muotoile öljytyin käsin pyöryköiksi. Kypsennä uunissa 15 minuuttia.

Paahda mausteita hetki kuivalla pannulla, kunnes ne alkavat tuoksua. Jäähdytä. Sekoita kaikki liemen ainekset keskenään laakeassa kulhossa. Suikaloi kurkku pitkittäin esim. juustohöylällä. Sekoita liemen joukkoon ja jätät maustumaan.

Sekoita kaikki dipin ainekset keskenään.

Kokoa annokset: Pujota kurkkusuikale ja 2-3 pyörykkää varrastikkuun. Laita lautasille lusikallinen jogurttidippiä. Asettele päälle pyörykkävarras. Tarjoa loput kurkkusuikaleet lisukkeena.

Vegen Osso buco ja grillatut tomaatit

4 henkilölle

Ainekset:

Vegen Osso buco:

1 iso portobello-sieni/ syöjä
4 rkl oliiviöljyä + 1/2 dl paistamiseen
2 rkl spelttijauhoja tai täysjyväriisijauhoja
4 kaltattua tomaattia
2 tl tomaattisosetta
2 sipulia tai 1 purjo
2 valkosipulinkynttä
2 laakerinlehteä
pari oksaa tuoretta salviaa tai 1 tl kuivattua
oksa tuoretta rosmariinia tai 1 tl kuivattua
mustapippuria myllystä
1/2 tl merisuolaa tai maun mukaan
1 tl intiaanisokeria/ fariinisokeria
1 tl balsamicoa
1 annosrasia Knorr Fond ”du Chef” Herbs
2,5 dl vettä
viimeistelyyn tuoretta salviaa

Grillatut tomaatit:

1 tomaatti/syöjä
merisuolaa, mustapippuria ja ripaus intiaanisokeria/ fariinisokeria
paistamiseen oliiviöljyä

Valmistusohje:

Poista sienistä jalat. Sivele sienten lakit molemmin puolin oliiviöljyllä ja pyörittele sienet jauhossa. Kuumenna oliiviöljy laakeassa padassa. Nosta sienet yksi kerrallaan ruskistumaan oliiviöljyyn. Paista jokaista molemmin puolin pari minuuttia ja siirrä sivuun odottamaan. Lisää kattilaan lohkotut tomaatit, lohkottu sipuli tai reiluiksi viipaleiksi leikattu purjo sekä hieman murskatut valkosipulinkynnet. Freesaa sekoitellen, kunnes tomaateista irtoaa nestettä. Lisää loput liemen ainekset ja sekoita. Nosta lopuksi sienet pataan ja peitä kannella. Anna hautua miedolla lämmöllä 1 t. Kääntele sieniä pari  kertaa kypsentämisen aikana. Tarkista kastikkeen maku ja lisää tarvittaessa suolaa/ pippuria. Nostele lautasille sieni ja kastiketta. Viimeistele grillatulla tomaatinpuolikkaalla ja tuoreella salvialla.

Lisukkeeksi sopii esim. persiljavoissa haudutettu mustajuuri (kuvassa) tai palsternakka.

Kuumenna uunin grillivastus. Halkaise tomaatit ja sivele puolikkaille oliiviöljyä. Ripottele pinnalle suolaa, mustapippuria ja hieman sokeria. Siirrä grillivastuksen alle ja paista  viitisen  minuuttia tai kunnes tomaattien pinta karamellisoituu, mutta ne säilyvät vielä ehjinä.

Blogi: Mieliruoka

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi