Tätä (keittiö)elämää: Kasvis-raparperishotit sekä Pomme de terre Duchesse ja lihapullat punaviinikastikkeessa

Tätä (keittiö)elämää: Kasvis-raparperishotit sekä Pomme de terre Duchesse ja lihapullat punaviinikastikkeessa

Kasvis-raparperishotit

8-12 shottia tai lautaselliset 4 henkilölle

Ainekset:

1 purjon valkoinen osa
2 pientä porkkanaa
hitunen Maldon-suolaa
3 rkl oliiviöljyä
1 keskikokoinen raparperinvarsi
puolet pienehköstä bataatista
2 rkl  silputtua persiljaa
1 Knorr Fond ”du Chef” Chicken -annosfondi

Valmistusohje:

Leikkaa purjo pieniksi palasiksi. Kuori ja pilko porkkanat. Kuutioi bataatti ja siivuta kuorittu raparperinvarsi. Kuullota purjoa ja porkkanapaloja hetki oliiviöljyssä ja ripottele päälle hieman Maldon-suolaa, jotta nesteet lähtevät liikkeelle. Lisää joukkoon bataatti ja raparperi. Kuumenna vielä hetki sekoitellen. Lisää persilja, fondi sekä vettä niin paljon, että kasvikset peittyvät (noin. runsas 1/2l). Anna poreilla puolisen tuntia, kunnes kasvikset ovat kypsiä. Surraa sauvasekoittimella sileäksi (tai blendaa blenderissä). Nauti lämpimänä, haaleana tai kylmänä shottilaseista.

Pomme de terre Duchesse ja lihapullat tummalla punaviinikastikkeella

4 henkilölle

Ainekset:

Perunat:

600 g jauhoisia perunoita
suolaa
pippuria
(1 Knorr Fond ”du Chef” -annosfondi)
50 g voita
3 kananmunan keltuaista
hieman sulatettua voita voiteluun

Kastike:

3 dl tuhtia punaviiniä
3 dl lihalientä eli vajaa kuutio Knorr Fond ”du Chef” Rich Beef -annosfondia ja kuumaa vettä
pari laakerinlehtä ja nippu timjamia
1 porkkana
1 salottisipuli
5 valkosipulinkynttä pilkottuina
5 kokonaista mustapippuria
Maizena tummaa kastikesuurusta paketin ohjeen mukaan
25 g suolatonta voita

Valmistusohje:

Keitä perunat suolatussa (ja halutessasi Knorr yrttifondilla) maustetussa vedessä kypsäksi (n.30min). Kaada vesi pois ja anna jäljellä olevan kosteuden höyrystyä pois muutaman minuutin ajan. Kuori perunat ja survo muusiksi. Kaikkein parhaiten tämä onnistuu perunalumipuristimella, joka samalla poistaa myös ylimääräisen kosteuden.

Laita sose kattilaan ja sekoita miedolla lämmöllä voi nokareina joukkoon. Sekoita hyvin. Poista kattila levyltä ja sekoita joukkoon keltuaiset. Maista ja mausta halutessasi vielä suolalla ja pippurilla.

Nostele perunamuusi pursotinpussiin ja purista tähtityllan läpi leivinpaperille. Voitele sulatetulla voilla ja laita uuniin kiertoilmalla 180-200 asteeseen kunnes pinta on hivenen ruskistunut. Tähän voi mennä muutama minuutti tai melkein kymmenen, riippuen uunisi kiertoilman tehokkuudesta ja perunamassan kuumuudesta.

Nosta pois uunista ja lautasille.

Kuullota silputtua salottisipulia hetki oliiviöljytilkassa kattilan pohjalla. Lisää muut ainekset paitsi Maizena ja voi. Anna kiehua hiljalleen poreillen kannen alla ainakin puolen tunnin ajan.

Siivilöi liemi ja lisää Maizenaa liemen määrän ja paketin ohjeen mukaan. Anna kiehahtaa hetken ajan.

Nosta pois liedeltä ja sekoita joukkoon voi hyvin sekoittaen. Maista ja lisää suolaa ja pippuria makusi mukaan.

Sekoita lihapullataikina yksinkertaisesti nauta-sika tai naudan jauhelihasta, joka on maustettu suolalla ja pippurilla. Paista lihapullat pannulla voin ja öljyn seoksessa. Tämän voi tehdä vaikka jo edellisenä päivänä ja sitten vain lämmittää lihapullat uunissa.

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi