Ruokasurffausta: Juhlava konjakki-pippuri-naudanlihapata ja kevyemmät valkosipuliperunat muffinssipellillä

Ruokasurffausta: Juhlava konjakki-pippuri-naudanlihapata ja kevyemmät valkosipuliperunat muffinssipellillä

Ainekset:

Naudanlihapata:

1 kg naudan sisäpaistia
2 isoa sipulia
1 Knorr Fond ”du Chef” Tumma naudanliha -annosfondi
2 tl hunajaa
5 dl vettä
2,5 dl Flora Kuohua
200 g CB mustapippurituorejuustoa
4 cl konjakkia
1 rkl kokonaisia rosepippureita
suolaa
mustapippuria myllystä
öljyä tai voita  paistamiseen

Valkosipuliperunat:

1 kg yleisperunaa (keltainen pussi)
2 yksikyntistä valkosipulia
25 g Flora&Voi rasvaseosta
öljyä
1 Knorr Fond ”du Chef” Kasvisannosfondi
3 dl vettä
suolaa
mustapippuria myllystä

Konjakki-pippuri-naudanlihapata ja valkosipuliperunat muffinssipellillä

Valmistusohje:

Leikkaa liha noin 1 cm paksuisiksi pihveiksi. Mausta suolalla ja mustapippurilla. Kuumenna öljy/voi pannulla. Paista lihan pinnat kiinni kuumalla pannulla. Laita liha odottamaan uunipataan. Leikkaa sipulit isoiksi paloiksi ja paista kevyesti pannulla. Lisää sipuleiden sekaan pannulle vesi, hunaja ja Knorr Fond ”du Chef” Tumma naudanliha -annosfondi. Anna fondin sulaa ja raaputtele paistinlastalla kaikki maut pannulta mukaan. Kun vesi kiehuu, kaada sipulit ja neste lihojen päälle uunipataan. Varmista, että lihat ovat nesteen peitossa. Laita kansi kiinni. Laita pata 200 asteiseen uuniin noin tunniksi kansi päällä.  Tunnin jälkeen lisää mustapippurituorejuusto, konjakki ja Flora Kuohu. Sekoita hyvin. Laita takaisin uuniin noin tunniksi kansi päällä. Lisää lopussa rosepippurit ja maista suola. Lisää tarvittaessa suolaa ja mustaapippuria. Voit valmistaa padan esim. edellisenä päivänä ja kuumentaa uunissa seuraavana päivänä. Maut syvenevät entisestään.

Leikkaa perunat kuorineen hyvin ohuiksi (1 mm.) viipaleiksi esim. yleiskoneella tai mandoliinilla. Laita perunat isoon kulhoon ja täytä kulho vedellä. Huuhtele perunoita huolellisesti vaihtaen vesi muutaman kerran. Tämä on tärkeä vaihe, koska siinä irtoaa ylimääräinen tärkkelys perunoista, eikä niistä tule uunissa mössöä vaan jokainen viipale säilyy. Kun olet huuhdellut perunat, kuivaa ne hyvin keittiöpyyhkeellä. Kaada keittiöpyyhkeen päälle ja painele kevyesti toisella pyyhkeellä.

Kuumenna öljyä isolla pannulla ja laita 1/3 perunoista pannulle. Mausta kevyesti suolalla ja mustapippurilla. Paistele perunoita hetken kunnes niistä tulee läpikuultavia. Kaada perunat toiseen kulhoon odottamaan. Toista sama kaikkien perunoiden kohdalla. Raasta valkosipuli hienoksi. Ota muffinssipannu (12 koloa) ja laita nokare Flora&Voi nokare (noin 1/2 tl) jokaisen kolon pohjalle. Laita paistettuja perunaviipaleita ja valkosipuliraastetta kerroksittain muffinssivuoankoloon. Paina kevyesti. Täytä kaikki muffinssivuoan kolot samalla tavalla.

Kiehauta 3 dl vettä ja lisää Knorr Fond ”du Chef” Kasvisannosfondi, anna liueta ja sekoita hyvin. Laita noin 3 rkl nestettä jokaiseen vuokaan. Nostele perunoita hieman, jotta saat nestettä pohjalle asti. Laita 200 asteiseen uuniin keskiosaan ja peitä foliolla noin 15 minuutin ajan. Ota folio 15 minuutin jälkeen pois ja lisää noin 1-2 rkl nestettä jokaiseen vuokaan. Jatka paistamista ilman foliota vielä noin 20-30 minuuttia. Kokeile perunoiden kypsyyttä esim. veitsen kärjellä.

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi