Tinskun keittiössä: Korvasieni-savuporojuustokeitto, naudan sisäfilepihvi kirsikkaisella punaviinikastikkeella ja kasviksilla

Tinskun keittiössä: Korvasieni-savuporojuustokeitto, naudan sisäfilepihvi kirsikkaisella punaviinikastikkeella ja kasviksilla

Korvasieni-savuporojuustokeitto

4 henkilölle

Ainekset:

n. 200 g esikäsiteltyjä korvasieniä
1 keskikokoinen sipuli
5 dl vettä
2 dl kermaa
250 g kylmäsavuporojuustoa (esim. koskenlaskija)
1 annos Knorr Fond ”du Chef” Beef tai Vegetable -fondia
1 tl kookossokeria (pieni sokerin lisäys tuo keiton maut esiin)
mustapippuria
rakuunaa
(suolaa)
oliiviöljyä tai voita paistamiseen

Valmistusohje:

Huuhtele esikäsitellyt korvasienet kylmällä vedellä siivilässä. Jos valmistat keiton tuoreista korvasienistä, katso sienien esikäsittely esim. Eviran sivulta.

Hienonna valutetut korvasienet ja sipuli. Kuumenna öljy tai voi paksupohjaisessa kattilassa. Lisää sienet ja sipuli. Paista ja sekoittele seosta, kunnes sienistä irtoava neste on haihtunut.

Lisää kerma, vesi ja fondi. Anna keiton kiehua ilman kantta n. 10 min. Sekoita kokoajan, jottei keitto pala pohjaan. Jos haluat keitosta sosemaisemman niin ”surauta” keittoa muutaman kerran sauvasekoittimella. Pilko savuporojuusto pienemmiksi paloiksi ja sulata se keiton joukkoon. Suurusta tarvittaessa hieman vaalealla suurusteella. Mausta mustapippurilla, sokerilla ja rakuunalla, tarkista maku.

Naudan sisäfilepihvi kirsikkaisella punaviinikastikkeella ja kasviksilla

Ainekset:

Kirsikkainen punaviinikastike:

3 dl vettä
2 dl punaviiniä
2-3 rkl kirsikkahilloa
1 valkosipulinkynsi
1 pieni porkkana siivutettuna
pieni lehtisellerin varsi tai pala palsternakkaa pilkottuna
yrttejä kuten rosmariini rakuuna tai tinjami
1 rkl punaista balsamiviinietikkaa
1 annos Knorr Fond ”du Chef” Rich Beef -fondia
mustapippuria
reilu nokare voita

Kauden kasvikset:

Esim. tuoretta parsaa ja uuden sadon porkkanoita
1 annos Knorr Fond ”du Chef” Herbs -fondi
loraus oliiviöljyä
mustapippuria myllystä

Pihvit:

150-200 g naudan fileepihvi per syöjä
oliiviöljyä
mustapippuria ja suolaa myllystä
rosepippuria

Valmistusohje:

Mittaa vesi ja punaviini kattilaan. Lisää kirsikkahillo, porkkanasiivut, puolitettu valkosipulin kynsi ja selleri tai palsternakka noin peukalonpään kokoisina paloina. Anna kastikkeen kiehahtaa ensin voimakkaasti ja vähennä sitten lämpöä niin, että se kiehuu vähän poreillen. Keitä kastiketta noin puolisen tuntia välillä sekoitellen.

Siivilöi kastikkeesta porkkanat ja muut kasvikset pois. Laita kastike takaisin kattilaan ja lisää Rich Beef -fondi, balsamico ja rouhi hieman pippuria. Sekoittele ja anna kiehua hiljalleen vielä muutama minuutti. Tarkista maku. Kastikkeessa saa tuntua selvästi pieni makeus. (Suurusta kastiketta tarvittaessa hieman ruskealla suurusteella. Kastikkeen pitää olla melko juoksevaa ja voi suurustaa sitä vielä hieman ) Lisää lopuksi reilu nokare voita. Voi antaa kastikkeelle kauniin kiillon ja taittaa happamuutta.

Leikkaa parsoista noin 1 cm kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsa noin puolesta välistä alaspäin.
Uuden sadon porkkanoille käsittelyksi riittää huuhtelu ja kuivaus. Jos porkkanat ovat kovin paksuja niin halkaise ne pituus suunnassa jotta porkkanan muoto säilyy. Lorauta pannulle öljyä ja sulata fondi sekaan. Aloita ruskistaminen porkkanoista ja kun ne ovat ihan saaneet hieman väriä, lisää parsat. Laske lämpötilaa ja pyörittele kasviksia fondi-öljyseoksessa muutama minuutti niin, että ne tulevat kauniin värisiksi. Kokeile kasviksia välillä hammastikulla, jotteivat kypsenny liikaa. Kasvisten on tarkoitus jäädä kypsyydeltään al denteksi. Ruohi lopuksi vielä kasviksille hieman mustapippuria.

Ota pihvit huoneenlämpöön pari tuntia ennen valmistamista. Kuivaa pihvin pinta ja hiero siihen kevyesti oliiviöljyä molemmin puolin. Mausta pihvit molemmin puolin rouhitulla mustapippurilla ja suolalla.

Kuumenna paksupohjainen paistinpannu kuumaksi. Paista pihvejä (medium) pihvin paksuudesta riippuen noin 2 minuuttia per puoli. Käännä viimeistään silloin kun pihvin raakapuoli hieman alkaa ”hikoilla”. Nosta pihvit pois pannulta ja anna niiden vetäytyä muutama minuutti ennen tarjoilua. Rouhi pihveille vähän mustapippuria lisää ja koristele rosepipureilla.

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi