Tuulikummun keittiössä: Samettinen keitto ja murea lihavuoka

Samettinen keitto

Ainekset:

noin 700 g munakoisoja
1 porkkana
1 palsternakka
1 sipuli
1 valkosipulinkynsi
1 rkl tomaattipyreetä
1 litra vettä
2 Knorr Fond ”du Chef” Vegetable -annosfondia timjamia mustapippuria myllystä suolaa maun mukaan
2 dl kermaa

Valmistusohje:

Lämmitä uuni 180 asteeseen. Halkaise munakoisot pitkittäin. Kuori porkkana ja palsternakka, halkaise ne myös pitkittäin. Laita kasvikset uunipellille ja pirskottele päälle vähän öljyä. Laita pelti uuniin noin 30 minuutiksi. (Jos teet myös lihavuokaa voit laittaa kasvikset yhtä aikaa kypsymään uuniin.) Ota kasvikset pois uunista kun ne ovat sopivasti pehmenneet ja munakoison kuori lähtee vetämällä irti. Paloittele munakoisot, porkkana ja palsternakka. Silppua sipuli ja hienonna valkosipulinkynsi. Kuullota kattilassa sipuli ja valkosipuli. Lisää mukaan paloitellut kasvikset, tomaattipyree, vesi, Fond ”du Chef” ja mausteet. Keitä noin puoli tuntia. Soseuta keitto. Lisää mukaan vielä kerma ja kuumenna keitto.

Murea lihavuoka

Ainekset:

noin 600 g luutonta naudanlihaa
3 rkl vehnäjauhoja
mustapippuria myllystä
suolaa
10 pientä salottisipulia
2 porkkanaa
3 kokonaista valkosipulinkynttä
noin 4 dl vettä
1 Fond ”du Chef” Rich Beef -annosfondi
Pinnalle:
noin 6 keitettyä perunaa
25 g voita
1 valkosipulinkynsi
persiljaa

Valmistusohje:

Kuumenna uuni 180 asteeseen. Kuutioi liha, kuori kokonaiset salottisipulit ja valkosipulinkynnet, paloittele porkkanat. Mausta vehnäjauhot suolalla ja pippurilla. Kääntele lihapaloja jauhoissa. Kuullota salottisipulit ja valkosipulinkynnet voin ja öljyn seoksessa. Siirrä sipulit uunivuokaan. Laita pannulle porkkanat, kuullota hetki ja siirrä vuokaan. Paista lihat parissa erässä ja siirrä ne uunivuokaan. Mittaa pannulle vesi ja lisää mukaan Fond ”du Chef”, sekoita kunnes fondi liukenee, kaada neste vuokaan. Peitä uunivuoka foliolla ja laita uuniin noin tunniksi eli kunnes liha on jo melko mureaa, (kypsymisaikaan vaikuttaa se mitä lihaa käytät). Viipaloi perunat. Hienonna valkosipulinkynsi. Laita pieneen kattilaan voi ja valkosipuli, sulata voi. Ota vuoka uunista ja poista folio. Lado perunat vuokaan ja kaada perunoiden päälle sulatettu voi. Laita vuoka uuniin vielä noin 30 minuutiksi. Silppua persiljaa valmiin ruoan pinnalle.

 

FOND “DU CHEF” HERBS

FOND “DU CHEF” FISH

FOND “DU CHEF” CHICKEN

FOND “DU CHEF” BEEF

FOND “DU CHEF” RICH BEEF

FOND “DU CHEF” VEGETABLE

0 kommenttia

Kommentoi